• darkblurbg

Een optometrist is op HBO niveau opgeleid om de algehele gezondheidstoestand van het oog te beoordelen. Hij staat geregistreerd en valt onder de wet BIG. Ook ben je verplicht tot nascholing om je kennis op het vereiste niveau te houden.

In het verleden is er een simpelere MBO Optometrie opleiding geweest maar mensen met deze opleiding mogen zich geen optometrist meer noemen. Er bestaat een enorm kennis verschil tussen deze twee opleidingen.

De optometristen bij Heino Optiek zijn Sven en Gerhard. Zij zijn in staat om ogen te beoordelen op pluis en niet pluis. Eventuele staar, glaucoom, macula degeneratie enzovoort kunnen door hem worden opgespoord. De optometrist “doktert” niet zelf, bij het constateren van bijzonderheden verwijst hij u via de huisarts door naar de oogarts.

Oogzorg staat voorop:

Naarmate onze ogen ouder worden is een tweejaarlijks oogonderzoek te adviseren. Hierbij wordt de gezondheidstoestand beoordeeld, de sterkte gemeten, samenwerking tussen de ogen uitvoerig getest en eventuele prisma's gemeten.

Bij een oogmeting wordt ook de oogdruk gemeten en geregistreerd om een compleet beeld tehebben van de gezondheidstoestand van de ogen. Dit is boven de 40 jaar erg belangrijk om regelmatig te laten meten, dit om verhoogde oogdruk tijdig op te kunnen sporen en de gevolgen hiervan (glaucoom) te kunnen voorkomen.

Ook als er vage of niet goed te omschrijven klachten zijn adviseren wij u om een afspraak te maken met Sven of Gerhard. Indien u gebruik wilt maken van onze vakkundigheid op dit gebied dan zijn de kosten voor een optometrisch onderzoek (dat ongeveer 60 minuten duurt) kosten hiervoor zijn €79 hierbij worden er altijd foto's gemaakt van de binnenkant van de ogen. Deze kosten komen te vervallen bij aanschaf van een bril. 

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Unie voor Optiek bedrijven (NUVO), Optometristen Vereniging Nederland (OVN) en Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC).

Maak een afspraak