• darkblurbg

Optometrie

Onze optometristen bij Heino Optiek, Sven en Gerhard, hebben een HBO-opleiding gevolgd en zijn gekwalificeerd om de algehele gezondheidstoestand van uw ogen te beoordelen. Ze zijn geregistreerd en vallen onder de wet BIG. Bovendien zijn ze verplicht om regelmatig nascholing te volgen om hun kennis op het vereiste niveau te houden. Ook zijn onze optometristen aangesloten bij de Optometristen Vereniging Nederland (OVN)

Sven en Gerhard zijn gespecialiseerd in het beoordelen van oogaandoeningen zoals staar, glaucoom, maculadegeneratie, en meer. Als ze tijdens een onderzoek bijzonderheden constateren, zullen ze u doorverwijzen naar uw huisarts voor verdere evaluatie door een oogarts. Het is belangrijk op te merken dat onze optometristen geen medische behandelingen uitvoeren; hun rol is primair gericht op het opsporen en diagnosticeren van oogaandoeningen.

 

Oogzorg staat voorop:

Naarmate onze ogen ouder worden is een tweejaarlijks oogonderzoek te adviseren. Hierbij wordt de gezondheidstoestand beoordeeld, de sterkte gemeten, samenwerking tussen de ogen uitvoerig getest en eventuele prisma's gemeten.

Een belangrijk onderdeel van de oogmeting is het meten van de oogdruk, vooral voor mensen boven de 40 jaar. Dit helpt bij het vroegtijdig opsporen van verhoogde oogdruk, wat kan leiden tot glaucoom. Het is essentieel om dit regelmatig te laten controleren om mogelijke gevolgen te voorkomen.

Als u last heeft van vage of moeilijk te omschrijven klachten, raden wij u aan een afspraak te maken met Sven of Gerhard. Voor een optometrisch onderzoek, dat ongeveer 60 minuten duurt en waarbij altijd foto's worden gemaakt van de binnenkant van uw ogen, zijn de kosten €79. Deze kosten komen te vervallen bij aanschaf van een bril.

Maak een afspraak