• darkblurbg

Marijke Heino: opticien en contactlens specialist.

Marijke Heino is sinds 1984 gediplomeerd opticien. Ze deed haar opleiding in Rotterdam aan de Christiaan Huygensschool. Haar eerste werkervaring deed ze ook op in Rotterdam. In 1985 volgde ze Gerhard die een jaar eerder Boonstra optiek in Heerenveen had overgenomen. In 1988 haalde Marijke haar diploma voor contactlensspecialist. Ze heeft sindsdien een enorme ervaring opgedaan met het aanpassen van alle soorten lenzen. Alle facetten van het optiek vak vindt ze erg leuk om te doen maar in het bijzonder oogmeten en contactlenzen aanpassen zijn haar passie en hiervoor is ze 4 dagen per week aanwezig.

Sven Heino: opticien en HBO optometrist.

Sven Heino, als zoon van een opticiens-echtpaar kruipt het bloed waar het niet gaan kan. In 2012is Sven begonnen met de opleiding voor opticien aan het Deltion College in Zwolle. In 2016 heeft hij hiervoor zijn diploma gehaald. Hierna is ook hij doorgaan naar de opleiding voor HBO optometrist aan de Hogeschool van Utrecht. Begin 2021 heeft hij deze opleiding met een diploma afgesloten en werkt hij 2 tot 3 dagen per week in Workum. Verder is Sven, verantwoordelijk voor de inkoop van brilmonturen en zonnebrillen. Sven zijn uitdaging is om de wensen van de klant zo goed mogelijk tot uitdrukking te brengen en hem/haar er eigentijds en modern uit te laten zien. Ook oplossen van klachten bij droge ogen behoort tot zijn specialiteit.

Gerhard Heino: opticien en HBO optometrist.

Gerhard Heino is ook sinds 1984 gediplomeerd opticien en nam na zijn opleiding in Rotterdam Boonstra Optiek in Heerenveen over. In 1989 behaalde hij zijn diploma voor contactlensspecialist en in 2002 het diploma HBO optometrist. Hij heeft een flink aantal jaren in het optiekonderwijs  en bij  leveranciers voor brillenglazen gewerkt. Oogmetingen en het vervaardigen van brillen zijn zijn specialisme. Gerhard is 4 dagen in de week aanwezig.